SOQ

Dit onderzoek zal je in staat stellen een objectieve blik te werpen op het organisatieklimaat binnen je bedrijf en zo de pijnpunten aan te pakken en de sterke punten nog prominenter naar boven te brengen.

SOQ logo

Organisatieklimaat, een cruciale factor binnen elk bedrijf.

Het klimaat is een cruciale factor in ons bestaan. Als we dat zeggen hebben we het niet alleen over het meteorologische klimaat maar evenzeer over het organisatieklimaat.  

Klimaat omschrijven we hier als de terugkerende gedragspatronen, attitudes en gevoelens die het leven van een organisatie karakteriseren: wat we ervaren in een bedrijf. 

Welke invloed heeft klimaat?

Onderzoekt toont ons dat klimaat een zeer belangrijke factor is voor diverse bedrijfskritische aspecten.

Innovatie en groei

Managen van verandering

Bedrijfsprestaties

Welzijn op het werk

EN dus, organisaties met een positief klimaat functioneren efficiënter en effectiever. Leiders die er werk in steken om een positief klimaat te creëren hebben een positief effectief op hun organisatie. 

Hoe begin ik hier aan?

Gelukkig kunnen we organisatieklimaat effectief meten. We gebruiken hiervoor de Situational Outlook Questionnaire (SOQ); een tool die reeds 55 jaar intensief wordt onderzocht en wordt gebruikt door leiders in de context van organisatieklimaat, teamklimaat en als leadership coaching.Deze tool heeft ondertussen zijn strepen verdiend en is in staat om een zicht te geven op het huidige organisatieklimaat gebaseerd op negen dimensies: 


De resultaten van dit onderzoek kunnen vergeleken worden met innoverende vs stagnerende bedrijven, Meest vs Minst creatieve teams en Hoge vs Lage Leiderschapssteun voor innovatie. 

Finaal worden er nog enkele open vragen gesteld met betrekking tot het huidige organisatieklimaat om bijkomende inzichten te verwerven wat goed is – en behouden moet worden – en wat beter zou kunnen. 

Dit onderzoek zal je in staat stellen een objectieve blik te werpen op het organisatieklimaat binnen je bedrijf en zo de pijnpunten aan te pakken en de sterke punten nog prominenter naar boven te brengen. Dankzij de open vragen biedt het rapport reeds een resem concrete oplossingen aan om de werkpunten te verbeteren. 

Meer weten? Neem contact op met één van onze gecertifieerde SOQ-gebruikers via ons contactformulier of ga naar www.soqonline.net  

Meer informatie of een afspraak boeken?

contact of vragen